Znajdujesz się w:

Oferta produktów

Witamy i zapraszamy do zakupu naszych produktów, opartych o propolis BIO30™ i Miód Manuka MGO™.  


bio300 - mgo 400

 
W starożytnej Grecji propolis był wykorzystywany przez ludzi jako część apiterapii.
 
Słowo propolis pochodzi od greckiego słowa pro (przed) i polis (miasto). Starożytni pszczelarze zauważyli, że pszczoły często budowały ścianę z propolisu u wejścia do ula (przed miastem).

Pierwsze odnotowane korzyści z używania propolisu pochodzą od Hipokratesa, uważanego za ojca współczesnej medycyny.


Artykuł farmaceuty Grzegorza Carowicza na temat Propolisu, jego składu, wpływu na zdrowie - czytaj tu!

 

Propolis to substancja znajdująca się w młodych pąkach drzew i krzewów, która jest wykorzystywana przez pszczoły jako materiał uszczelniający i dezynfekujący. Ten naturalny produkt jest pełen antyoksydantów i antyseptycznych składników.



Propolis BIO30™ ma wysoki poziom CAPE. Badanie przeprowadzone w 2006 potwierdzają, że zawartość CAPE w propolisie z Nowej Zelandii jest większa niż w propolisach z innych krajów.

Więcej o Propolisie BIO30 znajdziesz na http://www.propolisbio30.pl/

 

Więcej o Miodzie Manuka MGO znajdziesz na miodymanuka.pl



ROZMOWA Z DR THOMASEM HENLE
prof. Henle
Niemiecki profesor - Thomas Henle, lidere grupy badawczej która wyizolowała methylglyoxal jako główny składnik antybakteryjny nowozelandzkiego Miodu Manuka. Autor pracy pt „Odżywianie molekularne i badania żywności”, wyszczególnia rezultaty badań, które identyfikują methylglyoxal jako główny bakteriobójczy element składowy w Miodzie Manuka... przeczytaj cały artykuł


Poznaj opinię dr Podgórskiej o Propolisie bio30 - czytaj tu!

Miód Manuka MGO™ to najczęściej wybierany miód Manuka w Polsce, który uzyskał prestiżowe nagrody: Laur Konsumenta - Odkrycie 2011, Laur Konsumenta - Odkrycie 2010, Eco Laur Konsumenta 2009 i Zdrowa Jakość. Unikatowy dla Nowej Zelandii miód Manuka jest jedynym na świecie w 100% naturalnym produktem spożywczym zawierającym istotne żywieniowo ilości methylglyoxalu (MGO™) – od 30 do 800 mg/kg. Dla porównania - zawartość methylglyoxalu w innych miodach nie przekracza 10 mg/kg. Methylglyoxal został naukowo zidentyfikowany jako główny aktywny składnik miodu Manuka. Najnowsze badania nad właściwościami i składem miodu Manuka przeprowadził prof. Thomas Henle z Politechniki w Dreźnie - jeden z czołowych na świecie naukowców zajmujących się badaniem żywności. Odkrył on, że wyłącznie methylglyoxal, który występuje w istotnych ilościach tylko w niektórych miodach Manuka, jest odpowiedzialny za trwałą (nie wynikającą z zawartości nadtlenku wodoru) dobroczynną aktywność miodu.